Stichting Humanitaire Hulp Antillen

School Matanzas

Escuela de Arte, Matanzas

Deze school staat in de stad Matanzas en verzocht naast reguliere scholing een heel aantal “kunst”vakken. Muziek en dans is daar aan de orde van de dag. Op die school zitten 400 leerlingen, waarvan er gemiddeld 200 intern zijn, omdat ze uit alle hoeken van de provincie komen.

Met de provinciale “Escuela de Arte” is inmiddels een innige band opgebouwd. Vanuit Nederland zijn onder meer een hobo, saxofoon, muziekmateriaal, EHBO-kits, balletschoentjes en medische middelen geleverd. Ook zijn er inmiddels 2 balletvloeren en in die zalen de ramen vernieuwd. De eerste vloer is feestelijk in gebruik genomen in 2010.

Dankzij de verbouwing van 2 Nederlandse scholen, zal er in 2011 ook een heel aantal nieuwe tafels en stoelen voor de leerlingen met een zeecontainer vanuit Nederland gebracht worden.

Deze “side step” van de SHHA bezorgt een ieder enorm veel voldoening en zal dan ook gecontinueerd worden; zeker ten einde de renovatie van de keuken te helpen realiseren.

In december 2019 heeft een SHHA-delegatie hier op zeer enthousiaste wijze met honderden schoolkinderen en begeleiders het 25-jarig jubileum van de Stichting gevierd.